ΘΕΡΙΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ / ΚΥΚΛΟΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

by Πολίτες Εν Γνώσει (Σημειώσεις) on Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013 στις 9:03 μ.μ.

"ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ"

ΚΥΚΛΟΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ :

ΑΛΜΥΡΟΣ - ΒΟΛΟΣ - ΕΔΕΣΣΑ - ΛΑΜΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ - ΕΔΕΣΣΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ 

Συχνά ενώ θέλουμε να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά συναντάμε  εμπόδια και δεν καταφέρνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Πως μπορούμε να αναπτύξουμε αποτελεσματικότερες δεξιότητες επικοινωνίας;
Πως μπορούμε να διαβάσουμε τα λεκτικά και εξωλεκτικά μηνύματα στις  αλληλεπιδράσεις μας, στις στενές αλλά και στις πιο τυπικές μας σχέσεις;
Τι μπορούμε να διορθώσουμε, αλλάξουμε, αναπτύξουμε στο δικό μας κομμάτι επικοινωνίας;   

Διάρκεια 5 ώρες 

Κόστος 30€ (άνεργοι 20€) 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (έως 20 άτομα)
Δηλώσεις συμμετοχής έως 22 Μαΐου 2013.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 6980218621 - 6983430065
e_mail: info@politesengnosei.gr


Εισηγήτρια : H Μαρία Σκαρλάτου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Ψυχολογίας Ρεθύμνου. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου.




Μετεκπαίδευση:
  • Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Θεραπεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, τμήμα Ψυχιατρικής το χρονικό διάστημα 1997- 2000 υπό την εποπτεία του κ. Ν.Παρίτση καθηγητή Ψυχιατρικής και διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η. Το ίδιο διάστημα ήταν επιστημονικός συνεργάτης της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου υπό την εποπτεία του καθηγητή κ.Παρίτση με αντικείμενο: κλινική αξιολόγηση, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση και ομάδα ψυχοθεραπείας ασθενών της Κλινικής.
  • Από 2000 ως 2002 παρακολούθησε πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Βραχεία ψυχοθεραπεία (Short term Dynamic Psychotherapy - STAPP) που διευθυνόταν από τον επίτιμο καθηγητή του Harvard Dr. Π. Σιφναίο και κ. Γιάννη Τσαμασίρο στην Αθήνα.
  • Διδακτική εμπειρία: έχει διδάξει Γενική, Κοινωνική και Εξελικτική Ψυχολογία στα τμήματα προσχολικής αγωγής του Ι.Ε.Κ Λαμίας από το 2006 μέχρι το 2010.
Συμμετείχε και συμμετέχει με εισηγήσεις και βιωματικά σεμινάρια, σε εκδηλώσεις συλλόγων, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων (πρωτοβάθμια εκπαίδευση, φροντιστήρια, σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι) και συνεργάζεται με ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο με επιστημονικά άρθρα και εμφανίζεται στην τοπική τηλεόραση αναλύοντας θέματα ψυχολογίας, σχέσεων, διαπαιδαγώγησης, οικογένειας.
Συμμετέχει με εισηγήσεις (11ο Πανελλήνιο συνέδριο Νεφροπαθών, Πανελλήνιο συνέδριο Σχολών Γονέων κ.ά.) και παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια, φροντίζει να ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στην επιστήμη της Ψυχολογίας.