Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Θερινό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο - Βιωματικά σεμινάρια


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ / ΚΥΚΛΟΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ -ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ-

by Πολίτες Εν Γνώσει (Σημειώσεις) on Σάββατο, 11 Μαΐου 2013 στις 12:48 μ.μ.
ΚΥΚΛΟΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο διαλέξεων – σεμιναρίων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην πόλη μας ο αντίστοιχος φορέας Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Πολίτες Εν Γνώσει» συνεχίζει με έναν κύκλο Βιωματικών Σεμιναρίων αποτελούμενο από τρείς θεματικές ενότητες :
α) Βελτιώνοντας την Επικοινωνία μας με τους άλλους,
β) Δέκα βήματα για να κατανοήσουμε τον εαυτό μας, του άλλους και τη μεταξύ μας σχέση και
γ) Διαχείριση Αρνητικών Συναισθημάτων.

Ο συγκεκριμένος κύκλος των Βιωματικών Σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί αρχικά στις πόλεις του Αλμυρού του Βόλου της Εδέσσης της Λαμίας της Λάρισας των Ψαχνών Ευβοίας και όπου αλλού υπάρχει ενδιαφέρον.

Α) "ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ"
Συχνά ενώ θέλουμε να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά συναντάμε  εμπόδια και δεν καταφέρνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Πως μπορούμε να αναπτύξουμε αποτελεσματικότερες δεξιότητες επικοινωνίας; Πως μπορούμε να διαβάσουμε τα λεκτικά και εξωλεκτικά μηνύματα στις  αλληλεπιδράσεις μας, στις στενές αλλά και στις πιο τυπικές μας σχέσεις; Τι μπορούμε να διορθώσουμε, αλλάξουμε, αναπτύξουμε στο δικό μας κομμάτι επικοινωνίας;   

Β) "10 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ "ΣΧΕΣΗ"
 Σεμινάριο με σκοπό την καλύτερη γνώση και κατανόηση του εαυτού μας και των σχέσεων με τους άλλους, σημαντικούς για μας ανθρώπους. Περιλαμβάνει μικρές θεωρητικές ενότητες, το μεγαλύτερο μέρος του όμως εστιάζει σε βιωματική εμπειρία η οποία μπορεί να προσφέρει πολύτιμη πληροφορία στο εδώ και τώρα για τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τον εαυτό και με τους γύρω μας. 

Γ) "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ" 
Τα δυσάρεστα συναισθήματα δυσκολεύουν τη ζωή και μπλοκάρουν την αποτελεσματική επικοινωνία. Μπορούμε να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα αρνητικά συναισθήματα σε όποια ηλικία, σε όποια φάση του κύκλου ζωής κι αν βρισκόμαστε, αρκεί να το θέλουμε. Η αναγνώριση και η αποδοχή αποτελούν τα δύο πρώτα σημαντικά στάδια. Ακολουθεί η αντιμετώπιση των δυσάρεστων συναισθημάτων. Θα μάθουμε μέσα από βιωματική προσέγγιση και role-playing να αναγνωρίζουμε και να διαχειριζόμαστε τα δυσάρεστα συναισθήματα όχι αγνοώντας τα και καταπιέζοντάς τα αλλά ανακαλύπτοντας καινούργιους, πιο αποδεκτούς και πιο αποδοτικούς και χρήσιμους τρόπους έκφρασης.


Εισηγήτρια : 
H Μαρία Σκαρλάτου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Ψυχολογίας Ρεθύμνου. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου.

 Η κάθε θεματική ενότητα είναι διάρκεια 5 ωρών και το κόστος είναι στα 30€ για μία ενότητα, 50€ για δύο, και 70€ για τρεις θεματικές εκτός αν ο ενδιαφερόμενος ανήκει σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (‘Ανεργοι - Αμεα – Πολύτεκνοι – Φοιτητές καθώς και Σπουδαστές του Ελεύθερου Πανεπιστημίου) που το κόστος διαμορφώνεται στα 20€ για μία ενότητα, 30€ για δύο ενότητες και 40€ για τρεις ενότητες).
Στο τέλος κάθε ενότητας θα δίδεται Βεβαίωση Σεμιναρίου από τους «Πολίτες Εν Γνώσει» 
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν από τους ενδιαφερομένους έως 22 Μαΐου στα τηλέφωνα 6980218621 & 6983430065 ή στο email: info@politesengnosei.gr. Πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του φορέα στο facebook.: politesengnosei   
 Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας αφού σε κάθε ενότητα θα φιλοξενούνται έως 20 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου