Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Εκδήλωση Σύγχρονου Νηπιαγωγείου, Σχολή Γονέων.

Το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής & Έκφρασης «Σύγχρονο Νηπιαγωγείο» σε συνεργασία με την κ. Σκαρλάτου Μαρία, Ψυχολόγο και την κ. Κλέτσα Ελευθερία, Παιδοψυχολόγο διοργάνωσε ομιλία με θέμα
«Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΣΕ.ΤΟΥ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ».
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Λαμιέων ,Λεωνίδου 9-11, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, ώρα 18:30.
Εισηγήτριες της ομιλίας ήταν η κ. Σκαρλάτου Μαρία, Ψυχολόγος και η κ. Κλέτσα Ελευθερία, Παιδοψυχολόγος, οι οποίες παρουσίασαν την φετινή πορεία, τον σκοπό και την ανάγκη λειτουργίας της Σχολής Γονέων και του Ψυχοπαιδαγωγικού Προγράμματος αντίστοιχα,
έτσι ώστε να επιτευχθεί μια πιο ολοκληρωμένη και ποιοτικότερη συνεργασία μεταξύ οικογένειας και σχολείου.
Στα πλαίσια αυτής της παρουσίασης, θεωρήθηκε σκόπιμο και βοηθητικό να δοθούν σαν έναυσμα για περαιτέρω συζήτηση τα παρακάτω θέματα:
- Πως ένα παιδί μαθαίνει να αναγνωρίζει και να αντιμετωπίζει τα αρνητικά συναισθήματά του; 
Εισηγήτρια: κ. Σκαρλάτου Μαρία, Ψυχολόγος
- Τιμωρία – Συνέπεια. Τι; Και γιατί; 
Εισηγήτρια: κ. Κλέτσα Ελευθερία, Παιδοψυχολόγος
Η ομιλία ολοκληρώθηκε με διάλογο μεταξύ των εισηγητριών και του ακροατηρίου στοχεύοντας στην επίλυση πιθανών αποριών και στην επιμέρους ανάλυση των επικείμενων θεμάτων.
Επιμέλεια και οργάνωση της εκδήλωσης: υπεύθυνη του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής & Έκφρασης
Βιβή Σεβαστού, «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ».
Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ακούσετε όλη την ομιλία από το MAG24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου