Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Υπηρεσίες







     Συμβουλευτική
     
-         Γονέων
-         Εφήβων
-         Ζευγαριού
-       Οικογένειας
-       Διαζυγίου - χωρισμού
-       Διαχείριση πένθους 


     Ψυχολογική Υποστήριξη Ενηλίκων - ψυχοθεραπεία

  -   προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις,
  -   χαμηλή αυτοεκτίμηση, 
  -   προβλήματα επικοινωνίας,
  -   φοβίες,          
  -   αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού,
  -   κατάθλιψη,
  -   διατροφικές διαταραχές,
  




     Σεμινάρια :         - διαχείρισης άγχους ενηλίκων
                          - διαχείρισης άγχους μαθητών λυκείου
                          - συμβουλευτικής γονέων
                          - αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης

Συνεδρίες μέσω skype

Η συνεδρία μέσω skype είναι μια εναλλακτική μορφή πρόσβασης σε ψυχολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης βοήθειας ακόμη και σε άτομα που είναι απομονωμένα γεωγραφικά ή έχουν κινητικά προβλήματα ή για οποιοδήποτε λόγο είναι δύσκολη η φυσική τους παρουσία στο γραφείο του ειδικού. 

Η συνεδρία μέσω skype δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πρόσωπο με πρόσωπο σχέση ανάμεσα στον ειδικό και το άτομο που ζητάει βοήθεια, στο χώρο του γραφείου, αφού η προσωπική σχέση είναι απαραίτητο κομμάτι της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας.

 Η διαδικασία συνεδρίας μέσω skype έχει ως εξής: επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή μέσω e-mail για να ορίσετε ραντεβού, καταθέτετε το ποσό της συνεδρίας σε τραπεζικό λογαριασμό τουλάχιστον δύο μέρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού και στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση της on- line συνεδρίας, σας αποστέλλεται απόδειξη στα στοιχεία που έχετε δηλώσει.

Πότε επισκέπτομαι ψυχολόγο;

-   Όταν δυσκολεύομαι να χειριστώ μια κατάσταση και χρειάζομαι ένα τρίτο αντικειμενικό μάτι που θα με υποστηρίξει, θα με βοηθήσει να δω μέσα από μια καινούργια οπτική μια παλιά γνωστή δύσκολη κατάσταση,

-    Όταν επιθυμώ να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου, τις λιγότερο φανερές πτυχές μου που παρότι κρυφές επηρεάζουν επιλογές και αποφάσεις και θέλω να κατανοήσω γιατί αντιδρώ με συγκεκριμένο τρόπο  στα γεγονότα της ζωής μου.

-    Όταν δυσκολεύομαι στις διαπροσωπικές μου σχέσεις, με φίλους, σύντροφο,    οικογένεια,

-     Όταν θέλω κι έχω ανάγκη να με ακούσουν χωρίς να με κρίνουν.




Τι είναι η συμβουλευτική;
Τι είναι η ψυχοθεραπεία;

Η διαφορά τους έχει να κάνει κυρίως με τη διάρκεια. Η συμβουλευτική είναι μικρότερης χρονικής διάρκειας ενώ η ψυχοθεραπεία διαρκεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ασχολείται με βαθύτερα άλυτα ασυνείδητα θέματα φέρνοντάς τα στο συνειδητό και επιλύοντας τις ενδοψυχικές συγκρούσεις.
Είναι διαδικασίες μέσα από τις οποίες το άτομο γνωρίζει καλύτερα και αποδέχεται κρυφές πτυχές του εαυτού του οι οποίες  εμποδίζουν, καθηλώνουν, δυσκολεύουν την επικοινωνία και τη δημιουργία ικανοποιητικών ανθρωπίνων σχέσεων.

Το πρώτο βήμα για τη λύση ενός προβλήματος είναι η παραδοχή και συνειδητοποίηση της ύπαρξής του. Το επόμενο στάδιο είναι η αλλαγή των δυσλειτουργικών σκέψεων και μοντέλων συμπεριφοράς και η απόκτηση νέων και ευέλικτων τρόπων χειρισμού των καταστάσεων. 

Στόχος τόσο της συμβουλευτικής όσο και της ψυχοθεραπείας είναι να ενδυναμώσει το άτομο ώστε αυτό να μπορέσει να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο, να αποκτήσει εμπιστοσύνη στην προσωπική του αξία, να βελτιώσει τις σχέσεις του και την επικοινωνία με τους γύρω του.   

Η πρώτη συνάντηση με τον/την ψυχολόγο

Η πρώτη συνεδρία αποτελεί συνάντηση γνωριμίας όπου ορίζονται από κοινού ο στόχος πάνω στον οποίο θα εργαστούν ο/η ψυχολόγος και το άτομο που ζητά βοήθεια. Η διάρκεια της συνεδρίας  είναι  50 λεπτά, αν και στην πρώτη συνεδρία ο χρόνος αυτός μπορεί να ξεπεραστεί. 

Είναι σημαντικό στην πρώτη συνάντηση να αισθανθείτε  (παρά την αρχική αμηχανία ειδικά όταν κάποιος επισκέπτεται ψυχολόγο για πρώτη φορά) εμπιστοσύνη, αποδοχή, ασφάλεια.  Αυτά τα συναισθήματα είναι μια καλή βάση για τη θεραπευτική σχέση.

Ότι ειπωθεί μέσα στο γραφείο του ψυχολόγου διέπεται από το απόρρητο. Ο ψυχολόγος  δεν αποφασίζει για εσάς αλλά σας υποστηρίζει, σας βοηθά, σας καθοδηγεί ώστε να βρείτε απαντήσεις  και λύσεις και να γίνετε στη συνέχεια εσείς ψυχολόγοι του εαυτού σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου